Alladinlampan

 

För många år sedan, under en utlandssegling, råkade vi ut för ett ordentligt oväder. Trots hårt revade segel och ordentligt skalkade luckor tog båten in ganska mycket sjövatten och det mesta var blött inombords.


Inte särskilt behagligt för en barnfamilj! Båten hade en fotogenvärmare av svenskt fabrikat men också den var dränkt och gick inte att tända, trots ivriga försök. Humöret var på nollpunkten och jag ilande iland för att köpa någon portabel värmare för att kunna torka ut fukten i båten.


I en liten järnhandel hittade jag Alladinlampan, blev försäkrad att den skulle värma bra och trots min misstro, gjorde den det! Alladinlampan blev vår vän för ”livet” och gör fortfarande, efter 25 år sin trogna tjänst ombord.

Vad är då Alladinlampan? 


Jo, den är en ”kraft-värmelampa” som eldas med raffinerad fotogen, brinner med hjälp av en veke där sedan förbränningsgasen passerar en glödstrumpa. Behållaren och foten och brännarhuset är i rejäl polerad mässing och ”skorstenen” i vackert glas.

En prydnad på bordet i alla lägen och lampans fördelar är många:

 
- Lätt att hantera och förvara 
- Lyser med så starkt sken att man utan svårighet kan läsa vid ljuset. 
- Använder man rekommenderat bränsle så känns garanterat ingen fotogenlukt 
- En bränslefyllning räcker för flera timmars användning 
- Kan stå på bordet eller hängas upp med hjälp av ett medföljande ”tackel” i mässing. 
- Noggrann skötselbeskrivning.

Massor med användningsområden! 


Alladinlampan är också en god ljuskälla i sommarstugan som saknar elektricitet liksom i alla hem på landet som kan råka ut för strömavbrott. Lampan är också omtyckt som present vid högtidsdagar, en present som kommer väl till pass och påminner om en givare som förstod att tänka ut någonting verkigt extra!

Priser
Lampor och reservdelar finns i lager enl. särskild prislista.

 

Maila luh@telia.com för mer information